Автовиробництво у І кварталі скоротилося на понад 15% - експерти

Автовиробництво у І кварталі скоротилося на понад 15% - експерти

Укрінформ
Автовиробництво в Україні у першому кварталі скоротилося на понад 15% порівняно з відповідним минулорічним періодом.

Про це повідомляє прес-служба Укравтопрому.

"Всього з початку року в Україні було виготовлено 1741 од. автотранспортних засобів або на 15,6% менше, ніж за перший квартал минулого року: легкових автомобілів – 1508 шт. (-14,7%); комерційних – 14 шт. (-85,3%); автобусів – 219 шт. (+9%)", - йдеться у повідомленні.

У березні поточного року також відбулося скорочення автовиробництва на 30,9% порівняно з результатом річної давності.

За попередніми даними Укравтопрому, кількість випущених українськими заводами автотранспортних засобів у березні становила 534 одиниці.

"Легковий підрозділ національного автопрому закінчив місяць падінням більш як на третину відносно березня 2018 року – 442 шт. А вся статистика по легкових автомобілях знову була сформована тільки великовузловим складанням на закарпатському підприємстві "Єврокар", - зауважили у профільному відомстві.

Березневе виробництво вантажних автомобілів (без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року) становило всього 4 одиниці, що в 7 разів менше, ніж роком раніше.

У той же час, автобусне виробництво зросло на 42%, до 88 шт.

Читайте також: Японці розробили перший електричний міні-екскаватор

Як повідомляв Укрінформ, виробництво автотранспортних засобів в Україні у січні 2019 року, порівняно з січнем 2018 року, зросло на 57% - до 893 одиниць.

Українські заводи випустили 314 авто у лютому. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, український автопром зменшився на 56%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-