Уряд цьогоріч розширює підтримку агросектору — Гройсман

Уряд цьогоріч розширює підтримку агросектору — Гройсман

Відео
Укрінформ
Уряд України у 2019 році розширює підтримку аграрного сектору і розвитку фермерства.

Про це написав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у Facebook.

“Українська агропродукція знана у всьому світі. Ми увійшли в топ-5 експортерів до ЄС та топ-10 світових експортерів. Однак український АПК ще має величезний потенціал для розвитку. Я б дуже хотів, щоб у нашій країні було не десятки тисяч, а сотні тисяч малих та середніх фермерів. Для цього наш уряд розширює підтримку агросектору. У 2019 році виділили 5,9 млрд грн”, - написав Гройсман.

Він зазначив, що 1800 грн отримає агропідприємство на утримання кожної корови та по 2500 грн отримає фермер на вирощування кожного теляти.

Також він поінформував, що передбачена компенсація: 30% вартості будівництва ферм; 80% вартості посадкового матеріалу для закладення молодих садів, виноградників та ягідників; 25% вартості української сільгосптехніки і обладнання; 30% вартості об'єктів із зберігання та переробки зерна і ця програма у 2019 році запроваджується вперше.

У відео до повідомлення наголошується, що наразі українська аграрна продукція представлена у 190 країнах світу.

Читайте також: Важливо продовжувати реформи і забезпечити сталий розвиток країни — прем’єр

Як відомо, Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» (зі змінами) Мінагрополітики передбачені видатки за програмами підтримки розвитку АПК – 5 909,0 млн грн, в тому числі: «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів»- 127,2 млн грн; «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» - 800,0 млн грн; «Державна підтримка розвитку, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» - 400,0 млн грн; «Надання кредитів фермерським господарствам» - 200,0 млн грн; «Державна підтримка галузі тваринництва» - 3 500,0 млн грн; «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» - 881,8 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2018 рік передбачалося за програмами підтримки розвитку АПК – 4 232,0 млн грн, в тому числі: «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів»- 266,0 млн грн; «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» - 210,0 млн грн; «Державна підтримка розвитку, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» - 400,0 млн грн; «Державна підтримка галузі тваринництва» - 2 401,0 млн грн; «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» - 955,0 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-