Промисловість у квітні отримає газ на 250 гривень дешевше, ніж населення

Промисловість у квітні отримає газ на 250 гривень дешевше, ніж населення

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" оприлюднила цінові пропозиції на газ для промислових споживачів у квітні. Ціна без ПДВ та затрат на транспортування становитиме 5990-6233 грн за 1 тис. кубометрів, при цьому нижня межа буде на 245,5 грн нижчою за актуальну ціну газу для населення.

Прейскурант на природний газ оприлюднений на сайті Нафтогазу.

За даними компанії, за умови здійснення передоплати, відсутності боргів перед НАК та купівлі великих обсягів (понад 50 тис. кубометрів), промисловий споживач зможе придбати газ за ціною 5990 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ та транспортування).

За умови придбання невеликих обсягів газу та оплати протягом чи після періоду поставки палива, ціна для промислового клієнта дорівнюватиме 6233 грн за 1 тис. кубометрів (без ПДВ та транспортування). Це на 23,6% менше березневої ціни на умовах оплати протягом або після періоду поставки.

Ціна на газ для населення встановлюється Кабінетом міністрів і, без ПДВ, витрат на транспортування та надбавки облгазів, дорівнює 6235,5 грн за 1 тис. кубометрів.

Читайте також: У Нафтогазі заявили про успішну реструктуризацію боргів теплокомуненерго

Таким чином, ціна газу для промислових споживачів, що здійснили передоплату, у квітні буде на 245,5 грн нижчою за ціну газу для населення.

Як повідомлялося, з 1 жовтня 2015 року введено в дію Закон України «Про ринок природного газу», яким передбачено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, що вільно встановлюються між постачальником та споживачем, крім випадків, передбачених цим Законом. Так, з метою забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, на суб‘єктів ринку природного газу у виключних випадках та на визначений строк можуть покладатися спеціальні обов‘язки в обсязі та на умовах, визначених Кабінетом міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-