Укрнафта за січень-лютий сплатила 1,3 мільярда ренти

Укрнафта за січень-лютий сплатила 1,3 мільярда ренти

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" протягом січня-лютого 2019 року сплатило 1,3 млрд грн рентної плати до бюджетів усіх рівнів.

Про це інформує прес-служба Укрнафти.

"За січень-лютий 2019 ПАТ «Укрнафта» сплатило фактично 1,3 млрд грн рентної плати до бюджетів усіх рівнів, включаючи 64,5 млн грн, що надійшли до місцевих скарбниць відповідно до закріпленого в законодавстві механізму розподілу рентної плати за видобуток нафти, газу та конденсату", - йдеться у повідомленні.

За даними компанії, у січні поточного року до державного та місцевих бюджетів різних рівнів було сплачено 678,5 млн грн рентної плати за користування надрами за зобов'язаннями. Із них 31,2 млн грн надійшли до місцевих бюджетів різних рівнів.

У лютому 610,8 млн грн надійшли до бюджетів всіх рівнів, 30,5 млн грн із них перераховано безпосередньо до локальних бюджетів різних рівнів.

Найбільші надходження від ренти "Укрнафта" у 2019 році і надалі отримують громади Сумської, Івано-Франківської та Полтавської областей. Надходження від рентної плати до місцевих бюджетів залежить від обсягу видобутку вуглеводнів в тому чи іншому регіоні.

Читайте також: КСУ може повернути Коломойському 7 мільярдів, які відсудила держава - ЦПК

Як повідомлялося, за 2018 рік "Укрнафта" сплатила фактично 7,8 млрд грн рентної плати до бюджетів всіх рівнів, що на 36,7% більше за аналогічний показник 2017 року.

Як свідчать дані ДФС, "Укрнафта" з середини червня до початку 2019 року наростила податковий борг перед держбюджетом на 1,62 млрд грн - до 14,609 мільярда гривень. Загалом борг системи підприємств ПАТ "Укрнафта" становив 16,4 млрд грн. Це 16% усього податкового боргу. Компанія називає погашення цього боргу пріоритетом номер один на 2019 рік.

За даними ЗМІ, правління НАК "Нафтогаз України" ухвалило рішення повернути Укрнафті так звані "спірні" 2 млрд куб. м природного газу. Нафтогаз одразу викупить цей газ за поточними цінами, що відповідають імпортному паритету. Ці кошти надійдуть на спеціальний рахунок Укрнафти і частину з них буде використано, повністю або частково, на погашення податкових зобов'язань компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-