НБУ розпочав переоформлення валютних ліцензій

НБУ розпочав переоформлення валютних ліцензій

Укрінформ
Нацбанк розпочав замінювати генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій на нові валютні ліцензії, згідно із Законом України “Про валюту і валютні операції”. 

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

"Національний банк України розпочав переоформлення генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій (які видавалися на підставі Декрету Кабінету Міністрів України “Про систему валютного регулювання і валютного контролю - ред.) на нові ліцензії на здійснення валютних операцій згідно із Законом України “Про валюту і валютні операції”", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні Національний банк прийняв рішення про переоформлення генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій першим восьми небанківським фінансовим установам, які здійснюють діяльність на ринку обміну валют:

1. ТОВ "ФК "АЛЬФА-ІНВЕСТ ГРУП";

2. ТОВ "ФІНОД";

3. ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ФІНАНСОВИЙ СВІТ";

4. ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "КОНВЕРСІЯ";

5. ТОВ "ІНОМЕ ГРУП";

6. ТОВ "СМАРТ ФІНЕКСПЕРТ";

7. ТОВ "24 ОНЛАЙН";

8. ТОВ "ПОСТ ФІНАНС".

Видані на підставі Закону про валюту ліцензії на здійснення валютних операцій діятимуть безстроково, тоді як раніше генеральні ліцензії на обмін валют видавались на строк до 3 років, інформує регулятор.

Прес-служба наголошує, що Національний банк надав можливість спрощеного переоформлення ліцензій усім учасникам ринку обміну валют. Для цього небанківські фінансові установи повинні подати невеликий пакет документів та повернути оригінал генеральної ліцензії. Регулятор приймає рішення про переоформлення ліцензії впродовж двох місяців після отримання пакета документів.

Читайте також: НБУ анулював ще одну ліцензію на здійснення валютних операцій

Як повідомлялося, Законом України “Про валюту і валютні операції”, що набрав чинності 7 лютого 2019 року, також передбачена можливість отримання ліцензії на здійснення валютних операцій операторами поштового зв'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-