Фонд гарантування достроково віддав 3,25 мільярда боргу Мінфіну

Фонд гарантування достроково віддав 3,25 мільярда боргу Мінфіну

Укрінформ
Фонд гарантування здійснив дострокове погашення 3,25 млрд грн за векселем Міністерству фінансів України.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Фонд гарантування вкладів здійснив дострокове погашення 3,25 млрд грн за векселем Міністерству фінансів України. У січні ж поточного року Фонд повністю розрахувався за кредитами Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

За словами директора фінансового департаменту Фонду гарантування Олени Нужненко, дострокове погашення векселю стало можливим завдяки тому, що ФГВФО зміг накопичити необхідні кошти. Сума накопичених коштів є достатньою для того, щоб дострокове погашення не несло загрози фінансовій стійкості Фонду. Фонд і надалі планує здійснювати дострокові погашення векселів.

Читайте також: На рахунках Фонду гарантування — майже 14 мільярдів

У Фонді гарантування зазначили, що уже вдруге достроково розраховується за своїми борговими зобов’язаннями перед Державою. У 2018 році Мінфіну було достроково погашено 1 млрд грн.

Як відомо, протягом 2014-2016 для забезпечення значних обсягів виплат вкладникам неплатоспроможних банків Фонд залучив у Міністерства фінансів України кредити у вигляді державних цінних паперів на загальну суму 59,6 млрд грн. Вартість запозичень від Міністерства фінансів України становила від 9,99% до 12,5% річних. Крім того, у 2014-2015 році Фонд отримав кредити від НБУ на суму понад 20 млрд грн під 12,5-14%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-