ОАЕ відкрили перспективи нарощування експортного потенціалу підприємств України

ОАЕ відкрили перспективи нарощування експортного потенціалу підприємств України

Укрінформ
Провідні українські виробники харчової та сільськогосподарської продукції будуть розширювати підприємницькі зв’язки з ОАЕ.

Це вирішили під час брифінгу Gulfood Briefing in Kyiv, що відбувся у Київській ТТП, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники заходу підбили підсумки участі вітчизняних компаній у всесвітньовідомій виставці сільськогосподарської та харчової продукції, інгредієнтів, напоїв та обладнання "GULFOOD-2019", яка проходила у Дубаї.

"За результатами минулого року Україна різко розширила географію експорту своєї сільськогосподарської продукції: нашими виробниками було відкрито 85 нових ринків. Однак, щоб радикально наростити експортні поставки і підписати довгострокові контракти - вкрай важливо брати участь у міжнародних виставках-форумах, на які з'їжджаються учасники продуктового ринку з усього світу", - повідомив Президент Київської ТПП Микола Засульський.

У заході взяв учать Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ Салем Ахмед Аль-Каабі, директор ДУ "Офіс з просування експорту" Андрій Демчук, керівництво Київської ТПП, а також широке коло представників ділових фінансових кіл України і зарубіжних держав.

Посольство ОАЕ докладає серйозних зусиль, щоб економічне співробітництво з Україною стало ще більше динамічним і результативним. Салем Ахмед Аль-Каабі заявив, що обсяги торгівлі товарами та послугами за результатами 2018 року досягли показника в 1 млрд. дол. США: “Протягом останніх років еміратсько-українські відносини демонструють позитивну динаміку, досягли рівня стратегічного партнерства, проте їм необхідно поглиблюватися. Арабська сторона виявляє інтерес до збільшення поставок українських продуктів харчування, інгредієнтів, а також у супутніх послугах”.

Читайте також: Українські експортери одержали нові можливості після виставки Gulfood

Компанії-учасники виставки Gulfood отримали спеціальні дипломи від імені Міністерства аграрної політики та продовольства України, Київської ТПП та Центру підтримки експорту КТПП. У свою чергу, Посол України в ОАЕ Юрій Полурез передав вітання учасникам заходу та відзначив досягнення експорту українських компаній:

“Зусилля урядів обох країн підтверджуються конкретними цифрами. Український агропромисловий експорт до ОАЕ стабільно зростає впродовж трьох років поспіль. В минулому році експорт агропромислової продукції становив майже 40% сукупного українського експорту до ОАЕ. Вітчизняні продукти цінуються в першу чергу за високу якість, помірну ціну та зручність каналів постачання.”

За результатами брифінгу Міністерство аграрної політики та продовольства України, Офіс з просування експорту України та Київська торгово-промислова палата домовились працювати на збільшення обсягів українського експорту та популяризацію бренду "Made in Ukraine" у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-