Нафтогаз залучив незалежного аудитора для розслідування сумнівної угоди

Нафтогаз залучив незалежного аудитора для розслідування сумнівної угоди

Укрінформ
Нафтогаз України розслідує минулорічну операцію з продажу газу, аби встановити наявність конфлікту інтересів у діях менеджменту компанії, і для цього був залучений незалежний аудитор.

Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

"За рекомендацією Наглядової ради НАК "Нафтогаз України" проводить розслідування операцій з продажу Нафтогазом газу компанії ТОВ "ЕРУ Трейдинг" у 4 кварталі 2018 року через можливий конфлікт інтересів у діях Андрія Фаворова, якого нещодавно призначили керівником інтегрованого газового бізнесу Групи Нафтогаз. Додатково до стандартних внутрішніх процедур перевірки Нафтогаз залучив незалежного аудитора-розслідувача. Зараз експерти аналізують можливу наявність конфлікту інтересів та дають оцінку окремим операціям, щодо яких виникла підозра у відхиленні від стандартних ринкових практик", - йдеться у повідомленні.

Раніше виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко подав запит на розслідування цієї справи до служби комплаєнсу компанії та комітету наглядової ради з етики та анбандлінгу.

"Наглядова рада врахувала думку служби комплаєнсу та зробить остаточні висновки за результатами незалежного аудиторського розслідування. Компанія повідомить громадськість про висновки наглядової ради", – заявив голова комітету наглядової ради НАК "Нафтогаз України" з аудиту та ризиків Бруно Лескуа.

Читайте також: Перевірка на корупцію: Нафтогаз залучить міжнародного аудитора

Як повідомлялось, операції, щодо яких виникли сумніви, відбулися у 4 кварталі 2018 року та стосувалися продажу газу ТОВ "ЕРУ Трейдинг" за цінами начебто нижчими за ринкові. До приходу у Нафтогаз наприкінці листопада 2018 року Андрій Фаворов був керуючим директором та партнером в ЕРУ Трейдинг. Проведене службою комплаєнсу Нафтогазу внутрішнє розслідування встановило, що Андрій Фаворов не мав конфлікту інтересів, оскільки продав свою частку в ЕРУ Трейдинг, до того як обійняв посаду в Нафтогазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-