Інвестиції у світову нерухомість торік встановили рекорд - Cushman&Wakefield

Інвестиції у світову нерухомість торік встановили рекорд - Cushman&Wakefield

Укрінформ
У 2018 році світові обсяги глобальних інвестицій у нерухомість досягли 1,75 трлн дол. США, що є найвищим рівнем за всю історію досліджень. За прогнозами, тенденція триватиме у 2019 році.

Про це Укрінформу повідомили у міжнародній консалтинговій компанії Cushman & Wakefield.

"Обсяги інвестицій у світову нерухомість у 2018 році стали найвищими за всю історію і досягли 1,75 трлн дол. США, що на 4% перевищує попередній максимум у розмірі 1,68 трлн дол. США у 2017 році", - зазначили в консалтинговій компанії з посиланням на укладений «Міжнародний інвестиційний атлас 2019», який дає огляд структури та напрямку капіталовкладень у 2018 році та містить прогнози стосовно основних ринкових показників на весь поточний рік.

Аналітики компанії прогнозують збереження рекордних рівнів інвестицій у 2019 році, в межах 1,75 трлн дол. США, оскільки інвестори націлюються на ширший діапазон ринків.

"Все більше продавців готові надавати пропозиції, оскільки стратегії в сфері нерухомості пристосовуються до змін фінансової політики, геополітичної напруженості та структурних змін. Ціни будуть поступово підвищуватися під впливом стабільної дохідності та зростання орендних ставок у кращих об’єктах, а не через зниження дохідності, що було характерним для минулих років", - йдеться у звіті.

Зазначається, що стабільний дохід за контрактами, навіть у залежності від економічного зростання та інфляції, робить нерухомість неймовірно привабливою для інвестицій.

У 2018 році всі світові регіони були активними покупцями. Водночас, Північна Америка стала лідером з інвестицій у міжнародну нерухомість, збільшивши обсяги на 17% у річному вимірі, до 546 млрд дол. США.

США та Канада у 2018 році були провідними джерелами інвестиційного капіталу у транскордонних інвестиціях, на них у минулому році припало 40% усіх іноземних інвестиційних потоків (125 млрд дол. США).

Німецький капітал увійшов до трійки, інвестувавши 26 млрд дол США. Французькі транскордонні потоки інвестицій вперше випередили Великобританію, попри те, що британські інвестиційні менеджери зміцнюють свої континентальні портфелі.

Змінилася також структура транскордонних інвестицій із Азіатсько-Тихоокеанського регіону: континентальний Китай і Гонконг відступили, але Сінгапур і Південна Корея зміцнювали свої позиції у рейтингах.

США у 2018 році стали головним об'єктом для глобальних інвестицій у комерційну нерухомість (45 млрд дол. США).

Африканський регіон зберіг свою історичну позицію як найпопулярніший напрямок для міжнародного капіталу. В даний регіон було інвестовано 53% глобальних капіталовкладень (88 млрд дол. США).

Читайте також: В Україні торік уклали понад 277 тисяч угод купівлі-продажу нерухомості

Водночас капіталовкладення у комерційну нерухомість в Європі, на Близькому Сході, в Африці та в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні знизилися у 2018 році на 2% і 1% відповідно, що пов'язано зі скороченням кількості транзакцій.

При цьому, європейський ринок рітейлу демонструє спад третій рік поспіль (56 млрд дол. США). Обсяги угод у сферах промислової та офісної нерухомості також скоротилися на -24,7% і -9,7% відповідно. Однією з причин називається брак об’єктів для інвестування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-