Ощадбанк поновив видачу

Ощадбанк поновив видачу "теплих кредитів"

Укрінформ
Ощадбанк поновив видачу кредитів на тепломодернізацію житла. З початку дії програми фінустанова видала вже 4 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"У держбюджеті на програму "теплих кредитів" у 2019 році передбачено 400 млн грн, понад 187 млн грн з яких отримають клієнти Ощадбанку. Загалом з початку дії програми Ощадбанк видав 4 млрд грн "теплих" кредитів. Його частка серед банків-учасників програми становить 70%", - йдеться в повідомленні.

Ощадбанк відновив видачу "теплих кредитів" у рамках державної програми. У 2019 році за рішенням уряду продовжується підтримка власників приватних будинків, ОСББ та ЖБК, які планують провести тепломодернізацію житла. Державна компенсація надаватиметься за кредитами на заміну газових котлів твердопаливними та на утеплення приватного житла і багатоповерхових будинків.

При придбанні твердопаливного котла держава компенсує фізичним особам 20% суми кредиту (до 12 тис. грн). При придбанні енергоефективного обладнання та матеріалів для приватного будинку компенсація становить 35% суми кредиту (до 14 тис. грн). Для субсидіантів компенсація становить 35% (максимум 12 тис. грн та 14 тис. грн на котли та матеріали відповідно).

За рахунок державної підтримки ОСББ та ЖБК можуть заощадити від 40 до 70 відсотків суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Сума відшкодування залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії. Ставка за кредитом для ОСББ та ЖБК становить 18% річних.

Читайте також: "Теплі кредити" вже отримали півмільйона сімей

Як повідомляв Укрінформ, із жовтня 2014 року в Україні діє для населення та ОСББ розроблена Держенергоефективності та запроваджена урядом програма «Теплі кредити». Програмою передбачено відшкодування з держбюджету в таких розмірах: 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) - на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб; 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) - на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб – власників приватних будинків; 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) - для ОСББ/ЖБК як юридичних осіб для загальнобудинкових заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-