"Теплі кредити" вже отримали півмільйона сімей

Укрінформ
З моменту старту у 2014 році програми "Теплі кредити" нею скористалися близько 525 тисяч українських сімей.

Про це під час прес-конференції на тему "Теплі кредити" - 2019: зробити житло енергоефективним та економити на комунальних послугах» сказав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми подивимось на 2018 рік за кількістю родин, то 150 тисяч родин скористались "теплими кредитами". Якщо подивитись загалом на програму з 2014 по 2018 рік, то це нараховує 525 тисяч сімей", - сказав Савчук.

Він зазначив, що за перший тиждень дії програми «теплих кредитів» у 2019 році на енергоефективні заходи залучено 8 млн грн.

Лідерами за видачею "теплих кредитів" є Київська, Львівська та Сумська області. У 2019 році на фінансування програми "теплих кредитів" виділено 400 млн грн.

Читайте також: Українці у березні взяли вже 8 мільйонів "теплих кредитів"

Як повідомляв Укрінформ, із жовтня 2014 року в Україні діє для населення та ОСББ розроблена Держенергоефективності та запроваджена урядом програма «Теплі кредити». Програмою передбачено відшкодування з держбюджету в таких розмірах: 20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) - на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб; 35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) - на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб – власників приватних будинків; 40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн у розрахунку на одну квартиру) - для ОСББ/ЖБК як юридичних осіб для загальнобудинкових заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-