Міжнародний депозитарій Clearstream відкриває рахунок у НБУ

Міжнародний депозитарій Clearstream відкриває рахунок у НБУ

Укрінформ
Міжнародний депозитарій цінних паперів Clearstream та Національний банк України 13 березня 2019 року підписали угоду про кореспондентські відносини для подальшого відкриття рахунку у цінних паперах у депозитарії регулятора.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"13 березня міжнародний депозитарій цінних паперів Clearstream та Національний банк підписали угоду про кореспондентські відносини для подальшого відкриття рахунку у цінних паперах у депозитарії Національного банку", - йдеться в повідомленні.

Уперше за свою історію Україна приєднується до міжнародного депозитарію цінних паперів. Цей крок є ключовим етапом очікуваного найближчим часом запуску "лінку" між Національним банком України та Clearstream.

Встановлення лінку з Clearstream спрощує доступ іноземних інвесторів до українського ринку цінних паперів, а саме облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Розрахунки за гривневими ОВДП здійснюватимуться через систему ICSD, що зменшить трансакційні і часові витрати інвесторів на проведення таких операцій для інвесторів.

Читайте також: Посольство США привітало НБУ з перемогою у Central banking awards

"Кореспондентські відносини з міжнародним депозитарієм дозволять Україні прискорити інтеграцію до світового ринку капіталу", - сказав заступник голови Національного банку Олег Чурій.

Як відомо, Clearstream - міжнародна клірингова система, розташована у Європі; яка здійснює зберігання, кліринг і розрахунки за угодами з міжнародними цінними паперами; виникла в 2000 році внаслідок об'єднання Cedel та клірингового центру Deutsche Boerse Clearing; з липня 2002 року повністю перейшла під контроль Deutsche Boerse AG. До складу системи входять три підрозділи: Clearstream Banking Frankfurt, Clearstream Banking Luxembourg и Clearstream Services.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-