Нафта дорожчає на тлі скорочення запасів у США

Нафта дорожчає на тлі скорочення запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер підвищуються четверту сесію поспіль, досягнувши максимальних позначок за чотири місяці.

Це відбувається на тлі несподіваного скорочення товарних запасів палива в США й очікування можливого продовження угоди ОПЕК, свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent на Лондонській біржі ICE (NYSE: ICE) Futures підвищилися на $0,27 (0,4%) - до $67,82 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) зросли на $0,15 (на 0,26%) - до $ 58,41 за барель.

Товарні запаси нафти у Штатах минулого тижня зменшилися на 3,86 млн барелів, повідомило в середу Міненерго США. Напередодні Американський інститут нафти (API) повідомив про зменшення запасів на 2,58 млн барелів, а експерти очікували підвищення на 3,3 млн барелів.

У той же час запаси бензину минулого тижня впали на 4,62 млн барелів замість очікуваного скорочення на 3 млн барелів. Запаси дистилятів збільшилися на 383 тис. барелів, експерти очікували зниження на 2 млн барелів.

Читайте також: Китайські компанії зацікавились нафтогазовими проектами в Україні

Крім того, позитивне ставлення до ризику на всіх ринках підтримують новини з Великобританії. У середу британський парламент відмовився від варіанта Brexit без угоди про подальшу співпрацю в ЄС. А в четвер відбудеться голосування щодо відтермінування Brexit. Учасники ринку розраховують, що затримка Brexit приведе до менш згубних наслідків для світової економіки.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена ​​на рівні 67,77 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за 67,67 долара за барель, що на 12 центів вище рівня закриття торгів ($67,55).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-