НБУ поліпшив умови застосування банками електронного підпису

НБУ поліпшив умови застосування банками електронного підпису

Укрінформ
Національний банк поліпшив умови застосування електронного підпису та електронної печатки у банківській системі.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк поліпшив умови застосування електронного підпису та електронної печатки у банківській системі України під час створення, оброблення та зберігання електронних документів, пов’язаних із вчиненням правочинів", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, нововведеннями: уточнено види електронного підпису та електронної печатки, які застосовуються у банківській системі України; конкретизовано вимоги щодо застосування кожного з видів електронного підпису та електронної печатки; встановлено вимоги щодо створення та зберігання електронних документів у банківській системі.

Відповідні норми містить нова редакція Положення про застосування електронного підпису у банківській системі України, затверджена постановою Правління Національного банку України від 25.02.2019 № 42.

Цей документ розроблено у зв’язку з набранням чинності 07 листопада 2018 року Закону України “Про електронні довірчі послуги”.

Читайте також: НБУ радить банкам посилити нагляд за схемними операціями з цінними паперами

Як відомо, застосування безпаперових технологій під час надання банківських послуг дає змогу досягти суттєвого зменшення непродуктивних витрат та підвищення ефективності виконання банківських операцій і якості обслуговування клієнтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-