Омелян анонсував конкурси щодо передачі у концесію двох портів у квітні-травні

Омелян анонсував конкурси щодо передачі у концесію двох портів у квітні-травні

Фото
Укрінформ
Конкурси щодо передачі у концесію портів Ольвія та Хенрсон відбудуться у квітні-травні цього року.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час першого засідання конкурсних комісій щодо двох пілотних концесійних проектів, інформує прес-служба міністерства.

«Вже сьогодні відбувається перше засідання конкурсних комісій щодо двох пілотних концесійних проектів у портах Ольвія та Херсон... Комісія покликана завершувати підготовку конкурсної документації та вже у квітні-травні 2019 року провести рівний, конкурентний та прозорий конкурс, у якому візьмуть участь як українські, так і міжнародні компанії», - наголосив Омелян.

Міністр зауважив, що вже понад 20 компаній виявили свою зацікавленість у подальшій реалізації пілотних концесійних проектів

Він також наголосив, що для здійснення концесії проводилась дворічна робота з підготовки проектів, у якій брали участь міжнародні фінансові організації (ЄБРР, МФК), відомі українські та міжнародні консультанти.

«До роботи залучалися інші зацікавлені сторони: місцева влада, професійні спілки, Мінекономіки, Мінфін та інші органи державної влади, Офіс підтримки реформ та офіс Спільно. Ми маємо 2 ґрунтовні ТЕО (Техніко-економічне обґрунтування) проектів. Проведений Міністерством інфраструктури аналіз ефективності довів доцільність реалізації проектів та позитивний ефект на державний та місцевий бюджет, що було також підтверджено Мінекономіки та Мінфіном», - додав Омелян.

Читайте також: На ремонт двох автотрас національного значення виділили 1,3 мільярда

За словами очільника профільного міністерства, реалізація проекту концесії в Спеціалізованому порту Ольвія сприятиме залученню інвестицій у розмірі близько 17,3 млрд грн. Збільшаться надходження до бюджетів різних рівнів – до 58 млрд грн за весь період дії договору концесії (35 років).

Омелян повідомив, що реалізація проекту концесії в порту Херсон сприятиме залученню інвестицій у розмірі близько 1,37 млрд грн. Зростуть надходження до бюджетів різних рівнів – до 14,3 млрд грн за весь період дії договору концесії (30 років).

"Далі ми маємо ще близько 10 проектів, які стосуються як морської галузі, так і залізниці. Ми серйозно підходимо до питання аеропортів і теж готуємо концесію аеропорту «Борисполя» і «Львова» із залученням регіональних летовищ. Це буде пакет − один державний аеропорт і декілька комунальних", - сказав Омелян.

Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-