"Антонов" до кінця року відмовиться від російських комплектуючих для АН-158

Укрінформ
До кінця 2019 року державне підприємство "Антонов" планує позбутися російських компектуючих у виробництві пасажирських літаків Ан-158.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

"На ДП "Антонов" тривають роботи з імпортозаміщення російських комплектуючих на пасажирському літаку Ан-158 та до кінця 2019 року перший літак має бути скомплектований із західною авіонікою та обладнанням. У 2020 році мають розпочатися льотні та сертифікаційні випробування літака", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, паралельно відбуватимуться роботи і на першому серійному зразку літака Ан-158. Авіоніка російського виробництва на Ан-158 буде замінена на канадську виробництва Esterline, яка постачає обладнання на винищувачі п’ятого покоління F-35. Шасі, системи дистанційного управління, система управління механізації крила також будуть замінені на вироблені західними компаніями.

Читайте також: Виробництво літаків "Руслан" можуть запустити цьогоріч без російських деталей

Крім того зазначається, що частини та компоненти конструкції літака, що раніше виготовлялися за кооперацією з Росією, наприклад рампа, пілони, частини мотогондоли двигуна, номенклатура механізації крила, елерони, закрилки – вже освоюють у Києві на державному підприємстві "Антонов".

Після завершення льотних випробувань та сертифікації літака Ан-158 розпочнуться роботи з імпортозаміщення військово-транспортного літака Ан-178, повідомляє портал.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-