Зловживання облгазів: в уряді обіцяють розібратися з нормами споживання

Зловживання облгазів: в уряді обіцяють розібратися з нормами споживання

Укрінформ
Кабінет міністрів наступного тижня ухвалить комплекс заходів щодо наведення порядку у сфері норм споживання газу населенням.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Платити потрібно за тими нормами, які встановлені Кабінетом міністрів. Що стосується наших дій, ми на наступному засіданні ухвалимо комплекс заходів щодо наведення порядку у цій сфері", - сказав Рева.

Він також розповів про зловживання, які виникають у зв'язку із завищеними нормами споживання газу.

"Щодо норм споживання, коли було 11 кубометрів на метр квадратний споживання, приблизно 500 млн євро відмивалися на цих грошах. Ніколи в житті люди 11 кубометрів на метр квадратний не споживали. Оскільки обліку газу не було, решту газу, який списали на населення, продавали комерційним структурам, які платили повну вартість. Різниця йшла у кишені", - сказав Рева.

Читайте також: Суд скасував постанову уряду про зниження норм споживання газу

Він зазначив, що на сьогодні норми споживання продовжують діяти для тих домогосподарств, які не мають лічильників.

"А лічильників вони не мають тому, що у кінці 2017 року депутати проголосували про перенесення встановлення лічильників на 3 роки. Сьогодні норма споживання 3,28. Ми субсидіями закриваємо ту норму, яку уряд дав людям. Жодної додаткової копійки більше платити не треба", - додав Рева.

Він також підкреслив, що раніше норми споживання не стимулювали до енергоощадності.

"Люди відкривали квартирки. А тепер таких випадків немає зовсім. Норми приведені у фактичну відповідність до споживання. У 2016 році було списано 15 млрд грн, у 2017 - 8 млрд, у 2018 - 5,5 млрд. І зараз ми подивимося, який буде залишок по субсидіях на кінець опалювального сезону. Якщо ви хочете дійсно допомогти людям, внесіть зміни (до закону, - ред.), нехай встановлять лічильники до 1 січня 2020 року", - додав Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-