Янукович відмив через Swedbank $4,2 мільйона – ЗМІ

Янукович відмив через Swedbank $4,2 мільйона – ЗМІ

Укрінформ
Колишній президент України Віктор Янукович використовував рахунок у балтійському відділені шведського банку Swedbank для відмивання грошей.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням шведський телеканал SVT.

“Віктор Янукович, президент України до 2014 року, використовував рахунок у балтійському відділені Swedbank для відмивання грошей”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Янукович провів операцію на суму в 3,7 мільйони євро (4,2 мільйони доларів) у 2011 році через компанію Vega Holding Limited, яка мала рахунок у відділені Swedbank в Литві.

За даними шведського каналу, сам Swedbank знав про транзакції Януковича ще з 2017 року, коли українські правоохоронці надіслали їм запит про надання інформації про рахунок екс-президента України.

Як повідомив речник банку Габрієль Родау, банк не знає чи Янукович дійсно проводив транзакції через їх банк.

“Я не знав (про транзакцію Януковича через Swedbank — ред.), і якщо я би знав, то все одно не зміг би прокоментувати новину через банківську таємницю”, - сказав він.

21 лютого 2019 року стало відомо, що шведський банк Swedbank запідозрили у причетності до масштабного відмивання грошей, що призвело до великого фінансового скандалу у балтійському регіоні. Близько 50 клієнтів Swedbank перерахували близько 40 млрд крон (4,3 млрд доларів) на підозрілі рахунки у операціях між Swedbank та Danske Bank з 2007 по 2015 роки.

Читайте також: Swedbank запідозрили у причетності до відмивання $4,3 мільярда “брудних грошей”

Як повідомлялося, 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно засудив екс-президента Януковича до 13 років ув'язнення за державну зраду та пособництво у веденні агресивної війни. Водночас Януковича визнали невинуватим за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України. Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно. Згідно з вироком суду, строк відбування покарання Януковичу буде відраховуватися з часу його затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-