В Україні торік виробництво промислової продукції зросло на 1,6% - Держстат

В Україні торік виробництво промислової продукції зросло на 1,6% - Держстат

Укрінформ
За минулий рік виробництво промислової продукції в Україні зросло на 1,6% в порівнянні з 2017 роком.

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

В цілому промислове виробництво України зростає вже третій рік поспіль і в минулому році збільшилось на 1,6% проти 2017 року.

Добування кам’яного та бурого вугілля збільшилось на 4%, сирої нафти та природного газу – на 3,1%, металевих руд – на 2,5%.

Виробництво металургійної продукції та готових металевих виробів зросло за минулий рік на 0,6% в порівнянні з 2017 роком, продукції машинобудування – на 1,6%, виробництво автотранспортних засобів – на 9,8%.

Виготовлення виробів з деревини, виробництво паперу та поліграфічна діяльність зросли в цілому на 2,5%, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції – на 17,4%, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів – на 1,1%. Виробництво, передача та розподілення електроенергії зросло на 3,1%.

Читайте також: Капітальні інвестиції торік збільшилися на чверть - Держстат

Втім, виробництво газу, розподілення газоподібного палива через місцеві трубопроводи впало на 1,2%, виробництво гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції - на 0,5%, харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів – на 1,5%, текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 3,2%, електричного устаткування – на 17,5%.

Як повідомлялось, за даними Держстату, у 2017 році виробництво промислової продукції в порівнянні з 2016 роком зросло на 0,4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-