Гройсман назвав умову зниження ціни на газ для населення

Гройсман назвав умову зниження ціни на газ для населення

Укрінформ
Ціна на газ для населення може бути знижена, коли Україна повністю забезпечить себе ресурсом власного видобутку та відмовиться від імпорту.

Про це під час міжнародного Українського енергетичного форуму сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібно перетворитися на країну, яка буде 100% забезпечувати себе всім спектром енергетичних ресурсів. Стратегічна мета - країна-експортер. Тоді ми зможемо за новими формулами формувати внутрішню ціну на природний газ. Це перестане бути політично спекулятивним напрямком, а люди отримають доступ до національних ресурсів", - наголосив Гройсман.

Він підкреслив, що український газ коштуватиме дешевше, ніж імпортований.

"Більшість учасників ринку не мали доступу до українських надр, вони були закриті. Фактично ми втратили можливість стати енергонезалежною державою, наша залежність від північного ворога тільки зростала", - додала Гройсман.

Він зазначив, що енергетичні питання сьогодні потребують уваги інвесторів та технологій.

"Я переконаний, що протягом 5 років ми зможемо забезпечити себе газом", - зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Гройсман: “Закритий енергетичний клуб” в Україні зруйнований

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні уряду 13 лютого Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" - Укргазвидобування - провалила план з видобування газу.

Водночас у Нафтогазі стверджують, що Укргазвидобуванню вдалося компенсувати природне падіння видобутку та досягти за 2015-2018 роки сумарного збільшення видобутку (включно з компенсацією природного падіння) у 5,35 млрд куб м. Лише за минулий рік компенсовано природне падіння у 1,2 млрд куб. м газу на рік. Крім того, компанія досягла збільшення обсягів видобутку з 14,5 млрд куб. м у 2015 році до 15,5 млрд куб. м у 2018 році.

Група Нафтогаз сподівається на співпрацю з урядом для вирішення проблем, які гальмують темпи реалізації урядової Концепції розвитку газовидобувної галузі. Йдеться, зокрема, про блокування видачі дозволів на розвідку та розробку надр і про чинну систему фінансування видобутку, яка не дозволяє забезпечити стале зростання його обсягів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-