Уряд починає автоматичну індексацію пенсій - Гройсман

Уряд починає автоматичну індексацію пенсій - Гройсман

Фото
Укрінформ
Уряд України в рамках продовження пенсійної реформи починає її новий етап, тобто запровадження автоматичної щорічної індексації виплат.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час наради з питань індексації пенсій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми починаємо новий етап у реформі пенсійної системи... В ухваленому законі у 2017 році (щодо підвищення пенсій - ред.), який був підписаний президентом, зазначено, що в 2019 році вперше відбудеться системна індексація пенсій. Не в ручному режимі, як це робили політики, раз на 5-7 років, а кожен рік. Сьогодні фактично буде введено в дію рішення про запровадження такої індексації", - сказав Гройсман.

Глава уряду наголосив, що зазвичай рівень життя людей вимірюється рівнем життя дітей та пенсіонерів. А між ними є середній клас, який працює, отримує зарплати і сплачує податки. І ці кошти йдуть на підвищення якості життя людей похилого віку.

Володимир Гройсман разом з Петром Порошенком взяв участь у нараді щодо індексації пенсій / Фото: https://www.kmu.gov.ua

"Будемо йти далі. Переконаний, що з нашого боку це не перше і не останнє підвищення. Ми можемо його впроваджувати, спираючись на реальний стан економіки. Наше завдання подбати про найбідніших", - сказав Гройсман.

Читайте також: Індексація пенсій: Порошенко сказав, кому виплатять по 2410 гривень компенсації

Участь у нараді також узяли Президент України Петро Порошенко та члени уряду.

Як нагадали в Кабміні, завдяки урядовій реформі пенсійної системи вже у жовтні 2017 року близько 10 млн пенсіонерів отримали збільшення розміру пенсії залежно від низки факторів – у тому числі, небезпеку умов праці та стаж. У 2018 році збільшення пенсій отримали військові пенсіонери. Другу хвилю підвищення уряд здійснив у січні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-