Частка Євросоюзу в українському експорті стрімко наближається до 50% - Порошенко

Частка Євросоюзу в українському експорті стрімко наближається до 50% - Порошенко

Відео
Укрінформ
Частка Європейського Союзу в загальній структурі українського експорту стрімко наближається до 50% і становить зараз 42,6%.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Львівщини в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Частка Європейського Союзу в загальній структурі українського експорту вже зараз складає 42,6% і стрімко наближається до 50%. Уявіть, 50% українського експорту — це найбільший у світі, найнадійніший, найзаможніший ринок Європейського Союзу. І це не обіцянки, це те, що ми зробили зараз”, - розповів Порошенко.

Він підкреслив, що у 2018 році під час війни Україна продала до Євросоюзу більше товарів, ніж будь-коли за українську історію. За словами Президента, лідером у цьому є Львівщина

“Львівщина є серед найперших на цьому ринку, вона найбільш готова до економічної конкуренції на теренах Євросоюзу, їй не треба розповідати, як продавати свої товари хоч в Польщі, хоч в Румунії, хоч в Словаччині, хоч в Угорщині. Наш експорт дійсно був забезпечений львівським локомотивом”, - сказав Порошенко.

Він зазначив, що частка Євросоюзу в загальному експорті Львівської області складає 78,6%. Лише за 2017 рік експорт збільшився на 22%.

“Це означає, що таке зона вільної торгівлі, що означає, коли ми ефективно працюємо. Це є надійна українська грошова одиниця, це є забезпечення податкових надходжень, це є тверда впевненість у завтрашньому дні. І дуже важливо, що Львівщина показує приклад іншим областям України, як розширювати позиції на ринку ЄС, найбільш платоспроможному ринку в світі”, - зауважив Порошенко.

Він додав, що все це зроблено всупереч скептикам, які стверджують, що в нас нічого не вийде, бо українців нібито ніхто не чекає в Євросоюзі.

Читайте також: НАТО має збільшити присутність своїх кораблів у Чорному морі — Порошенко

“Та ні, ми вміємо працювати, ми вміємо виробляти якісні продукти і багато чого за останні 5 років ми зробили всупереч зовнішньому ворогу та скептикам всередині країни”, - зауважив глава держави.

Порошенко наголосив, що значну роль у відновленні економічного зростання України відіграло підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі.

Як зазначив Президент, Україну не зупинили зусилля Росії, яка “кинула сотні мільйонів доларів, розвідників свого Головного розвідувального управління і Служби зовнішньої розвідки для того, щоб заблокувати нам ратифікацію”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-