В Україні скасують вимогу про обмеження висоти торговельних залів

В Україні скасують вимогу про обмеження висоти торговельних залів

Укрінформ
У проекті нових змін до державних будівельних норм щодо підприємств торгівлі вводиться норма, згідно з якою допускається без обмежень збільшувати висоту торговельних залів, але за обов’язкового дотримання необхідних вимог.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, інформує прес-служба Мінрегіону.

«Сьогодні, згідно з чинними нормами, можлива максимальна висота торговельних залів у ТРЦ та інших закладах торгівлі обмежується. Так, для торговельних залів з площею понад 400 кв. м її можна підвищувати за відповідного обґрунтування до 3,6 м, для залів понад 1000 кв. м — до 4,8 м. Проте в сучасних умовах під час реалізації цікавих архітектурних проектів дотримання цих вимог не завжди можливе. Тому, оновлюючи цей ДБН, ми вирішили прибрати вимогу щодо максимальної висоти торговельних залів і запровадити можливість проектувати їх будь-якої висоти», — сказав він.

За словами Парцхаладзе, це дасть можливість підприємцям будувати сучасні та цікаві об’єкти, а відвідувачам - отримувати торговельні послуги в більш сучасних та комфортних приміщеннях.

Читайте також: У громадах потрібно розбудовувати цифрову інфраструктуру - Гройсман

Відтак, згідно із запропонованими змінами до ДБН, допускається збільшувати висоту поверхів із торговельними залами за умови наявності відповідного обґрунтування з приводу механізації, обладнання та конструкцій. При цьому, мінімальна висота від підлоги до стелі має становити не менше 3 м, а для двосвітних торговельних залів — не менше 5,8 м за наявності антресолей.

Зміни до ДБН уже затверджено. Вони набудуть чинності орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-