Фонд гарантування продає три пули кредитів юросіб, які перебувають у заставі НБУ

Фонд гарантування продає три пули кредитів юросіб, які перебувають у заставі НБУ

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж чергові три пули кредитів юридичних осіб, які перебувають у заставі Національного банку.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"З 26 лютого до 18 березня – у системі ProZorro.Продажі відбудуться аукціони з реалізації трьох пулів, що складаються з прав вимоги за кредитами юридичних осіб. До складу цих пулів входять договори, які перебувають у заставі Національного банку України", - йдеться в повідомленні.

Торги пройдуть за голландською моделлю аукціону.

До складу 1-го пулу увійшли права вимоги за 14 кредитами юридичних осіб та 3 позиції дебіторської заборгованості, що перебувають на балансі АТ «Дельта Банк». Стартова ціна пулу – 284 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 26 лютого 2019 р. У забезпеченні за кредитами, зокрема: житловий будинок та земельна ділянка в Київській обл., промислове виробництво.

До складу 2-го пулу увійшли права вимоги та інші майнові права за 15 кредитами, що перебувають на балансі ПАТ «Банк «Київська Русь». Стартова ціна пулу – 293 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 12 березня 2019 р. У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу: виробничі та адміністративні приміщення молокозаводу (цехи), очисні споруди, котельня, а також земельна ділянка та будинок.

До складу 3-го пулу увійшли права вимоги за 46 кредитами та 94 угоди врахування векселів, що перебувають на балансі двох банків: АТ «Дельта Банк» та ПАТ «КБ «НАДРА». Більша частина активів перебуває в заставі НБУ. Стартова ціна пулу – 557 млн грн. Аукціон з продажу пулу відбудеться 18 березня 2019 р. У забезпеченні за кредитами, що входять до цього пулу: виробничий комплекс в м. Херсон, земельна ділянка та промислова нерухомість в Київській обл.

Читайте також: НБУ вважає неможливим повернення ПриватБанку колишнім власникам

Як відомо, на початку липня минулого року Фонд гарантування представив політику формування пулів корпоративних кредитів. В основу було покладено так званий календарний підхід, коли до складу пулу у хронологічному порядку проведення аукціонів включаються активи, індивідуальний продаж яких не відбувся. Кожен наступний лот починає формуватися автоматично, щойно попередній досягне встановленої нижньої межі щодо розміру пулу – загальна сума заборгованості за кредитами сягне 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-