Росія вже не має економічних важелів впливу на Україну - Порошенко

Росія вже не має економічних важелів впливу на Україну - Порошенко

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що відновлення економічного зростання нашої держави дозволяє перетворити Україну на регіонального лідера.

Про це він сказав у Харкові на урочистому засіданні з нагоди 85-річчя АТ "Турбоатом", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша амбітна мета, мета моєї команди - перетворити Україну на регіонального лідера, яку будуть рахувати в усьому світі як невід'ємну складову європейської цивілізації та наріжний елемент європейської безпеки... Відновлення економічного зростання відкриває можливості для перетворення України на державу - регіонального лідера, державу, де українці живуть у безпеці і достатку", - заявив Президент.

За його словами, нині чітко визначено пріоритети і робляться акценти на тих секторах економіки, де Україна може вийти на лідерські позиції.

Читайте також: Порошенко: Ставки портових зборів можна знизити рішенням уряду

Насамперед, це агропромисловий сектор економіки, зауважив Президент, адже Україна - це аграрна держава, а населення світу зростає щорічно на 80-90 млн осіб, яких потрібно забезпечувати продукцією. У цьому контексті Порошенко нагадав, що торік в Україні завдяки інвестиціям і сучасним технологіям зібрано рекордний врожай - 70 млн тонн зерна.

Крім цього, підкреслив Президент, секторами, де Україна може зайняти лідерські позиції, є розвиток IT-технологій, індустріалізація і розвиток сучасної промисловості, інфраструктурні проекти і логістика та розвиток туризму.

"Ці напрямки стануть точками прориву, забезпечать і підштовхнуть нас вперед, а інвестиції у ці сфери принесуть кошти для того, аби створити високооплачувані робочі місця, відчутно підвищити рівень життя людей", - наголосив Порошенко.

При цьому він зауважив, що його особистим завданням є, аби економічне зростання кожен українець відчув на власній кишені.

Він також нагадав, що частка ЄС в структурі експорту України складає нині вже 42,6%. Частка ж експорту товарів до Росії була 33%, сьогодні 7,7 %.

"І більше вже Росія не має важелів впливу, щоб ставити українців на коліна, не має і ніколи не буде мати", - сказав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-