НАБУ нарахувало 18 мільярдів збитків держкомпаній у своїх справах

НАБУ нарахувало 18 мільярдів збитків держкомпаній у своїх справах

Укрінформ
Розмір збитків державних підприємств у справах яке розслідує НАБУ перевищує 18 мільярдів гривень.

Про це сказав директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час звіту щодо діяльності НАБУ за друге півріччя 2018 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розмір збитків державних підприємств по справам яке розслідує НАБУ перевищує 18 мільярдів гривень. Ця сума набагато перевищує транші, які ми отримуємо з міжнародного валютного фонду", - сказав Ситник.

Зокрема, він підкреслив, що є "дуже цинічні схеми", зокрема, розкрадання коштів колишніми службовцями державного підприємства "Укркосмос". "Був шанс за донорські кошти запустити супутник на орбіту, але, на жаль, ані коштів, ані супутника немає", - сказав Ситник, та додав, що відповідні особи притягнуті до відповідальності.

Читайте також: НАБУ не підтверджує і не спростовує відкриття справи проти Гонтаревої

Також викрито також схему заволодіння 12 млн. дол США “Ощадбанку” - серед притягнутих 10 підозрюваних. "На жаль організатор цієї схеми, один з нардепів не притягнутий до відповідальності, бо голосів у залі не знайшлось. Є розслідування є підозрювані, зібрані докази, але у парламенті ці подання почути не були", - додав Ситник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-