В Україні вступає в силу закон про валюту і валютні операції

В Україні вступає в силу закон про валюту і валютні операції

Укрінформ
Закон "Про валюту і валютні операції" уведено в дію з 7 лютого 2019 року та має на меті створити комфортні, прозорі й безпечні умови для ведення бізнесу в Україні і відкриє двері іноземним інвесторам.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Закон передбачає, що валютні обмеження будуть скасовані поступово і обережно і за наявності сприятливих макроекономічних умов, щоб не похитнути фінансову стабільність, до настання повної свободи проведення валютних операцій за принципом "дозволено все, що прямо не заборонено законом".

Читайте також: НБУ виконав усі заплановані на 2018 рік заходи у сфері європейської інтеграції

Відповідно до цього закону запроваджується ряд послаблень: по-перше, граничний строк здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами буде розширено до 365 днів (до цього він становив 180 днів), по-друге, буде скасовано валютний нагляд для експортно-імпортних операцій на суму до 150 тис. грн. По-третє, індивідуальні валютні ліцензії буде скасовано. Натомість з’явиться система електронних лімітів. По-четверте, будуть скасовані санкції у вигляді припинення зовнішньоекономічної діяльності за порушення строків розрахунків. По-п’яте, буде дозволено online-купівлю іноземної валюти фізичними особами. При цьому на такі операції розповсюджуватиметься аналогічний ліміт, як і на купівлю готівкової валюти (зараз – до 150 тис. грн на день в еквіваленті).

Як повідомляв Укрінформ, Закон України "Про валюту та валютні операції" було схвалено Верховною Радою 21 червня 2018 року. Закон набрав чинності 7 липня 2018 року та вводиться в дію через сім місяців перехідного періоду з дня набрання ним чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-