Гройсман задоволений рівнем співпраці зі Світовим банком

Гройсман задоволений рівнем співпраці зі Світовим банком

Фото
Укрінформ
Уряд України співпрацює з ключовими міжнародними партнерами за багатьма напрямками змін.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з віце-президентом Світового банку по регіону Європи та Центральної Азії Сирілом Мюллером, повідомляє Урядовий портал.

«Ми дуже задоволені рівнем нашої співпраці. Відчуваємо підтримку на шляху реформування України, запровадження фінансової та економічної стабільності. Так, нам вдалося у листопаді 2018 року вчасно ухвалити збалансований бюджет, продовжити співпрацю з МВФ та стабільно увійти у 2019 рік. Беззаперечно, ми продовжимо реформувати країну та співпрацювати з ключовими міжнародними партнерами, серед яких є Світовий банк. Ми налаштовані, щоб динаміка наших відносин була на високому рівні»,– сказав Гройсман.

За його словами, реформи, які впроваджуються, в тому числі за підтримки Світового банку, мають результати. Зростання економіки за ІІІ квартал минулого року становило 2,8%, сповільнюються показники інфляції, зменшується дефіцит бюджету. Україна закріплює позитивні тренди і переходить до середньострокового бюджетного планування.

Глава уряду зазначив, що підтримка міжнародних партнерів для України – це додатковий стимул для проведення змін в усіх сферах життя – від формування сприятливого ділового клімату і модернізації фінансового та енергетичного секторів до утвердження нових принципів державного управління.

Показово також, що контекст співпраці із Світовим банком підсилюється конкретними спільними проектами – в агросфері, промисловості, корпоративному управлінні, інфраструктурі, освіті та загальному розвитку людського капіталу в Україні.

Рік тому – у лютому 2018 року – сторони визначили порядок денний співпраці і зараз підбили проміжні підсумки та визначили пріоритети на 2019 рік.

Читайте також: Гройсман пояснив, чому не всі дороги "пережили" зиму

Світовий банк є одним із найбільших інституційних інвесторів в Україні. За всі роки співробітництва Банк затвердив до 55 проектів загальним обсягом понад 12 млрд дол. Станом на січень поточного року у реалізації 8 спільних інвестиційних проектів на суму понад 2,4 млрд дол. та один гарантійний проект на 750 млн дол.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-