У Мінфіні розповіли скільки цьогоріч очікують від зовнішніх кредиторів

У Мінфіні розповіли скільки цьогоріч очікують від зовнішніх кредиторів

Укрінформ
У Міністерстві фінансів розраховують, що у поточному році Україна отримає два кредити від МВФ на загальну суму 2,6 млрд дол, 500 млн євро від ЄС, близько 600 млн доларів від Світового банку та 2 млрд дол. від розміщення євробондів.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів заступник міністра фінансів Василь Шкураков, повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Україна започаткувала з МВФ нову 14-місячну програму, відповідно до якої у грудні 2018 року було отримано перший транш в еквіваленті 1,3 мільярда доларів. У 2019 році в резерви НБУ надійде ще два транші на загальну суму 2,6 мільярда доларів. У рамках макрофінансової допомоги від Євросоюзу у березні до бюджету ми очікуємо отримати другий транш у сумі 500 мільйонів євро. Наразі Мінфін проводить роботу щодо залучення під гарантію Світового банку кредитних коштів у сумі близько 600 мільйонів доларів. В цілому, за рік ми очікуємо надходження від розміщення євробондів на рівні 2 мільярдів доларів, але все буде залежати від кон’юнктури ринків", - сказав Шкураков.

Коли ж саме можливий вихід України на зовнішні ринки запозичень, заступник міністра зазначив, що перш за все буде аналізуватись настрій інвесторів.

"Гострої потреби бігти і позичати під будь-які відсотки у нас немає. Валюти досить в країні, що підтверджується обсягами запозичень на внутрішньому ринку. Думаю, буде два або три розміщення в залежності від кон'юнктури ринку", - наголосив Шкураков.

Читайте також: Асоціація міст б'є тривогу через несвоєчасний перерахунок субвенцій

Він також зазначив, що зараз початок року, і ринки тільки прокидаються. "Але ми вже бачимо, що суверенна крива порівняно із станом на кінець року досить суттєво зміцнилася. Наприклад, прибутковість п'ятирічних євробондів - близько 9,3%. Очікуємо покращення ситуації. Ми над цим працюємо", - акцентував заступник міністра фінансів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-