Чернігів просить у держави кошти для погашення боргів населення за тепло

Чернігів просить у держави кошти для погашення боргів населення за тепло

Укрінформ
Чернігівська міська рада у четвер прийняла звернення до Президента та Прем’єр-Міністра України з проханням допомогти чернігівцям коштами на оплату житлово-комунальних послуг в опалювальний період.

Звернення на сесії було ухвалене без обговорення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В умовах зменшення кількості отримувачів субсидії на оплату житлово-комунальних послуг і збільшення фінансового навантаження на населення, просимо Вашого особистого сприяння, Петре Олексійовичу і Володимире Борисовичу, щодо запровадження компенсаційних заходів за рахунок коштів державного бюджету для допомоги мешканцям м. Чернігова в оплаті житлово-комунальних послуг під час проходження опалювального сезону", - йдеться у зверненні, текст якого розміщений на сайті міськради.

Читайте також: Борг пільговиків-контрагентів за блакитне паливо зменшився майже на 10% - Нафтогаз

У документі зазначається, що зростання тарифів та скорочення кількості отримувачів субсидій (у Чернігові - на 45-47%) призвели до суттєвого зростання заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги. Через неплатежі підприємства сфери ЖКГ відчувають гостру нестачу обігових коштів, що в підсумку негативно впливає на виконання ними функцій із життєзабезпечення міста.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату, минулого року кількість домогосподарств в Україні, яким було призначено субсидії на житлово-комунальні послуги, скоротилася на чверть. Водночас, у грудні-2018 зріс середній розмір субсидій.

Читайте також: Монетизація субсидій не вплине на інфляцію - НБУ

Президент Петро Порошенко 4 січня заявив, що в ухваленому парламентом держбюджеті-2019 закладено достатньо коштів на виплату субсидій. Проблем із фінансуванням субсидій у 2019 році не буде, запевнив 21 лютого віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-