В Укрзалізниці заявили про успішність контейнерного поїзда Чорноморська - Київ-Ліски

В Укрзалізниці заявили про успішність контейнерного поїзда Чорноморська - Київ-Ліски

Укрінформ
В Укрзалізниці відзначають успішність роботи регулярного контейнерного поїзда за маршрутом Чорноморська - Київ-Ліски, який було запроваджено рік тому.

Як розповів голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, за рік цей поїзд перевіз уже 2,5 тисячі великотоннажних контейнерів і отримав схвальні відгуки від вантажовласників, повідомляє прес-служба компанії.

"31 січня минає річниця з початку запровадження цього поїзда, і за цей час ним перевезено вже 2,5 тис. контейнерів. Загалом у 2018-му Укрзалізниця перевезла великотоннажних контейнерів на 13% більше обсягів 2017 року", - зазначив Кравцов.

За його словами, Укрзалізниця вивчила потреби вантажовласників у пришвидшенні доставки вантажів у великотоннажних контейнерах, що прибувають в Україну через порти Чорного моря. Тому компанія у 2018 році організувала 8 регулярних контейнерних поїздів, які курсують за встановленим розкладом у визначені дні тижня та забезпечують прискорену доставку вантажів у контейнерах.

«Регулярні контейнерні поїзди – це новий сервіс на українському ринку транспортних послуг, перевагами якого є мінімізація часу доставки вантажів у пункти призначення, схоронність перевезених вантажів та конкурентна порівняно з альтернативними видами транспорту вартість перевезення», – розповів очільник галузі.

За інформацією Укрзалізниці, упродовж минулого року в складі контейнерних поїздів, яких на постійній основі курсує вже 17, у тому числі 7 транзитних, перевезено 95700 ДФЕ (у двадцятифутовому еквіваленті), що становить 29% від загального обсягу перевезених контейнерів.

Всього у 2018 році Укрзалізниця перевезла 334 963 великотоннажні контейнери в ДФЕ, що на 13% більше обсягів 2017 року. При цьому збільшення відбулося у всіх видах сполучень: транзитному – на 24%, експортному – на 17%, внутрішньому – на 11% та імпортному – на 8%.

Читайте також: Укрзалізниця торік збільшила кількість тендерів у ProZorro на 4 %

Як зауважив Кравцов, Укрзалізниця постійно реалізує перспективні логістичні схеми перевезень вантажів. Контейнерні перевезення, за його словами, – найбільш прогресивний і ефективний спосіб доставки вантажів за принципом «від дверей до дверей».

Керівник Укрзалізниці переконаний, що ринок контейнерних перевезень в Україні має колосальні можливості, і тому нині перед галуззю стоїть завдання створювати нові сервіси для своїх клієнтів та партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-