Ізраїль знизив податок на імпорт медобладнання в Україну

Ізраїль знизив податок на імпорт медобладнання в Україну

Укрінформ
Україна зможе імпортувати медичне обладнання з Ізраїлю без сплати податку або ж за дуже низьким податком.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Йоель Ліон в інтерв'ю Укрінформу, коментуючи підписану 21 січня 2019 року Угоду про вільну торгівлю між Україною й Ізраїлем.

Як зазначив посол, "те, що ми зменшуємо податок між двома країнами для медичного обладнання, допоможе Україні імпортувати медичне обладнання із Ізраїлю без сплати податку або ж за дуже низьким податком. Враховуючи, що це елемент нової Угоди, це означатиме, що ви зможете імпортувати кращі технології, краще медичне обладнання з Ізраїлю. Та знову ж таки, це принесе суспільну користь, адже покращиться життя людей, бо ви матимете краще обладнання".

Водночас, на запитання, "чи готовий Ізраїль вкладати гроші в розбудову наших вітчизняних медичних заводів чи в те ж саме сільське господарство?", Ліон відповів, що це питання - до приватного бізнесу. "Це питання інвестування, це інше питання, яке нам потрібно задати приватному бізнесу – тим, хто зацікавлений це робити. Нашим завданням є допомогти бізнесменам обох країн краще вести справи в кожній із них. Україна – на шляху до запровадження нових законів, які допоможуть залучити більше нових інвесторів. Мені б хотілося, щоб більше ізраїльських інвесторів приходило в Україну. Але, знову ж таки, те, про що ми говоримо, – є питанням приватного сектору, який продає", - наголосив посол Ізраїлю в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України 21 листопада 2018 року схвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

За підрахунками Мінекономрозвитку, у результаті дії угоди вже в найближчій перспективі збільшиться український експорт до Ізраїлю, а також покращиться сальдо торгівлі України з Ізраїлем.

Дія Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем не буде поширюватися на території тимчасово окупованих внаслідок збройної агресії Російської Федерації Криму, міста Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей до повного відновлення конституційного ладу держави Україна на них.

Відповідно до Експортної стратегії України, зокрема Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі на 2017-2021 роки, Ізраїль входить до ТОП-20 перспективних ринків для експорту української продукції, а також є одним з головних торговельних партнерів України в регіоні Близького Сходу. Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-