Україна й Ізраїль підписали угоду про вільну торгівлю

Україна й Ізраїль підписали угоду про вільну торгівлю

Оновлено
Укрінформ
Перший віце-прем’єр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та міністр економіки Держави Ізраїль Елі Коен підписали Угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Церемонія підписання відбувалася в присутності Президента Петра Порошенка, який перебуває з візитом в Ізраїлі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захід транслювали в прямому ефірі українські телеканали.

Порошенко наголосив, що сто сторінок Угоди між Україною та Ізраїлем напрацювали за один рік, а загалом вона містить близько півтори тисячі сторінок.

"Сьогодні в Єрусалимі ми підписуємо цю Угоду, і люди з бізнесу кажуть, що це допоможе зробити життя людей в наших країнах кращим, тому що це дозволить зробити товари наших країн дешевшими - українські товари в Ізраїлі, а ізраїльські товари - в Україні. Ми запускаємо нову угоду про торгові служби, і це прекрасна ідея", - сказав Порошенко.

Він назвав нинішній день історичним у відносинах між Україною та Ізраїлем, запевнивши, що Угодою про вільну торгівлю країни знімають всі бар'єри в економічних відносинах.

Як повідомлялося, 21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив проект Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

За підрахунками Мінекономрозвитку, у результаті дії угоди вже в найближчій перспективі збільшиться український експорт до Ізраїлю, а також покращиться сальдо торгівлі України з Ізраїлем.

Дія Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем не буде розповсюджуватись на території тимчасово окупованих внаслідок збройної агресії Російської Федерації Криму, міста Севастополя та окремих районів Донецької та Луганської областей до повного відновлення конституційного ладу держави Україна на них.

Читайте також: Порошенко запросив Нетаньягу виступити у Верховній Раді

Відповідно до Експортної стратегії України, зокрема Дорожньої карти стратегічного розвитку торгівлі 2017-2021 України, Ізраїль входить до ТОП-20 перспективних ринків для експорту української продукції, а також є одним з головних торговельних партнерів України в регіоні Близького Сходу. Найбільш перспективними для співпраці вважаються сфери агровиробництва, туризму, переробки вуглеводнів, зв’язку, медицини, енергоефективності та екології.

Фото: Степан Кубів/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-