Експерти опублікували рейтинг попиту на нові авто в Україні торік

Експерти опублікували рейтинг попиту на нові авто в Україні торік

Укрінформ
У 2018 році український автопарк поповнили 81,8 тис. нових легкових автомобілів. 

Про це повідомляє асоціація Укравтопром.

"Майже третина нових легкових автомобілів у 2018 році отримали столичну прописку. У порівнянні з попереднім роком попит на автомобілі в Києві майже не змінився, зростання склало всього 1%. Найпопулярнішим автомобілем у киян стала Skoda Octavia. Київські номери отримали 979 нових авто цієї моделі". - йдеться у повідомленні.

Другим за обсягом регіональним ринком стала Харківська область, в якій було зареєстровано 7,3% реалізованих в Україні нових авто. При цьому, відносно 2017 року попит на автомобілі у жителів області зменшився на 9,5%. За підсумками року, автомобіль Mazda CX5 став фаворитом на ринку нових легкових автомобілів Харківщини, поповнивши автопарк області 285 екземплярами.

Дніпропетровська область охопила 7,2% ринку нових машин і це третій результат. В той же час споживча активність автомобілістів області знизилася на 2 відсотки. Бестселером ринку Дніпропетровської області став автомобіль KIA Sportage, вибір на користь якого зробили 226 жителів області.

На четвертому місці Київська область з часткою 6,9% і зростанням реєстрацій на 11 відсотків. Найпопулярнішим автомобілем на Київщині в минулому році був KIA Sportage, перевагу якому віддали 243 осіб.

Замикає п’ятірку найбільших регіональних ринків Одеська область. Частка області на національному ринку нових легкових автомобілів склала 6,3 відсотка. Відносно попереднього року попит на автомобілі в Одеській області знизився на 3,5%, а кращими продажами відзначився автомобіль – Hyundai Tucson, в активі якого 217 нових реєстраційних знаків з кодом одеського регіону.

Читайте також: ТОП-5 найпопулярніших електрокарів серед українців

Як повідомляв раніше Укравтопром, впродовж 2018 року в Україні на облік було поставлено 81,8 тис. нових легкових автомобілів. Від 2017 року обсяг ринку нових авто особливо не відрізнився, різниця склала всього 453 машини. Таким чином, прогнози багатьох експертів, озвучені роком раніше, про зростання ринку на 20%, не здійснилися. Навпаки, попит на нові автомобілі зменшився на 0,6 відсотків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-