Омелян окреслив ключові завдання Укрпошти на цей рік

Омелян окреслив ключові завдання Укрпошти на цей рік

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що Укрпошта потребує якісного стрибка у розвитку, і це має бути ключовим завданням для наглядової ради компанії.

Про це він сказав під час зустрічі із головою наглядової ради ПрАТ «Укрпошта» Бенуа Плеска, повідомляє Міністерство інфраструктури у Facebook.

"Омелян зауважив, що Укрпошта потребує якісного стрибка у розвитку, підвищення ефективності роботи, і це є ключовим завданням для наглядової ради на найближчий рік", - повідомили в міністерстві.

Міністр наголосив на необхідності опрацювання низки актуальних питань, а саме: подальше виконання Укрпоштою її соціальної функції, необхідність залучення інвестицій в логістичну мережу, а також запуск експерименту з мультимодального переміщення транзитних відправлень.

На зустрічі відбулось обговорення плану роботи наглядової ради на 2019 рік.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко 12 грудня 2018 року заявив, що 500 млн грн у держбюджеті мають компенсувати збитки Укрпошти з доставки пенсій. Він вважає неприпустимим підвищення тарифів на доставку пенсій, звільнення листонош і закриття поштових відділень у сільській місцевості.

У середнині грудня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що ПрАТ “Укрпошта” залишається соціально важливою компанією, і скорочень відділень чи припинення доставки пенсій не буде. Водночас Укрпошту потрібно перетворити на сучасну компанію, лідера ринку поштових послуг.

Читайте також: Укрпошта попередила про можливі затримки у доставці пошти через негоду

31 жовтня Укрпошта повідомила, що за три квартали 2018 року компанія збільшила чистий дохід за основними напрямками діяльності на понад 1 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року. Однак, незважаючи на збільшення доходів, фінансовий результат компанії за 9 місяців поточного року є збитковим у розмірі 514,1 млн грн. Основною причиною збитків в Укрпошті назвали надання послуги доставки пенсій за тарифом 2004 року, що покриває лише 60% її собівартості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-