Суд скасував півмільярдну пеню Енергоатому за несвоєчасну сплату податків

Суд скасував півмільярдну пеню Енергоатому за несвоєчасну сплату податків

Укрінформ
Суд визнав протиправним нарахування у 2017 році НАЕК «Енергоатом» пені за несвоєчасну сплату податку на прибуток в загальній сумі 500,3 млн грн.

Про це інформує прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом".

"15 січня 2019 року колегія Шостого апеляційного адміністративного суду підтвердила законність рішення Окружного адміністративного суду від 13 вересня 2018 року. Рішення набуло законної сили", - розповіли у НАЕК.

Зазначається, що в січні 2017 року Офіс великих платників податків ДФС стягнув з НАЕК «Енергоатом» пеню за несвоєчасну сплату податку на прибуток. Компанію було повідомлено про стягнення відповідним листом, в якому зазначалося, що «пеня у сумі 585 млн грн розрахована в автоматичному режимі АІС «Податковий блок» після відображення в інтегрованій картці грошового зобов’язання у сумі 1,269 млрд грн (за наслідками акта документальної перевірки) відповідно до порядку, визначеного ст. 129 Податкового кодексу України».

У Енергоатомі розповіли, що, згідно з рішенням суду, автоматизоване обчислення пені є протиправним та не відповідає нормам чинного законодавства.

Читайте також: Енергоринок почав тестувати операції з купівлі-продажу електрики "на добу наперед"

"Фактично, склалася ситуація, в якій заходи з фінансової відповідальності до Енергоатому замість відповідальної посадової особи органу владних повноважень застосував автоматизований програмний комплекс. При цьому, за розрахунками фахівців Енергоатома, обґрунтованою та такою, що відповідає вимогам законодавства може бути лише різниця між вказаними значеннями обчисленої сторонами пені – в розмірі 84,7 млн грн", - заявили у НАЕК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-