Борг пільгових споживачів блакитного палива перед Нафтогазом зменшився на 1,4%

Борг пільгових споживачів блакитного палива перед Нафтогазом зменшився на 1,4%

Укрінформ
Заборгованість контрагентів, які отримують газ від Нафтогазу на пільгових умовах (відповідно до положення про ПСО), склала 46,9 млрд грн, зменшившись за тиждень на 643 млн грн, або 1,4%.

Про це повідомляє департамент з корпоративних комунікацій НАК «Нафтогаз України».

“За тиждень виробники тепла зменшили борг на 365 млн грн (1,4%), регіональні газозбутові підприємства – на 807 млн грн (4,4%). Підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) збільшили борг на 529 млн грн (15%), - йдеться в повідомленні.

Загалом, теплокомуненерго (ТКЕ) та теплоелектроцентралі (ТЕЦ) заборгували Нафтогазу за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, близько 25,1 млрд грн.

Найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ в цій категорії накопичена у ТКЕ і ТЕЦ Донецької (6 млрд грн), Дніпропетровської (4,3 млрд грн) та Харківської (2,3 млрд грн) областей.

За газ, який спожито для виробництва електроенергії, українські ТЕЦ заборгували близько 4 млрд грн.

З 30 ТЕЦ та 5 генеруючих компаній, яким НАК «Нафтогаз України» поставила природний газ для виробництва електроенергії, мають значну заборгованість 24 споживачі.

Найбільша сумарна прострочена заборгованість у ПрАТ “Харківська ТЕЦ-5” (1,17 млрд грн), ДП “Сєвєродонецька ТЕЦ” (373 млн грн), ПАТ “Кримтеплоелектроцентраль” (364 млн грн).

Читайте також: Шефчович назвав дату наступного раунду тристоронніх “газових” переговорів

Сумарна прострочена заборгованість перед НАК регіональних газопостачальних підприємств за природний газ складає близько 17,7 млрд грн.

З них найбільша прострочена заборгованість у ТОВ “Харківгаз Збут” (2,278 млрд грн), ТОВ “Київоблгаз Збут” (1,793 млрд грн), ТОВ “Дніпропетровськгаз Збут” (1,704 млрд грн).

На відміну від перелічених категорій споживачів, промислові підприємства отримують газ від Нафтогазу не за пільговими умовами. По цій категорії заборгованість за спожитий газ минулого тижня збільшилась на 109 млн грн (3,9%) та становить близько 2 891 млн грн.

З близько 380 промислових підприємств, яким НАК постачає або постачав газ, найбільшу прострочену заборгованість мають АТ “Одеський припортовий завод” (1,518 млрд грн), ПАТ “Лисичанський склозавод «Пролетарій» (833 млн грн), ПАТ Енергомашспецсталь (262 млн грн).

Нафтогаз проводить дії щодо припинення постачання газу та стягнення заборгованості з боржників з цієї категорії згідно з чинним законодавством. По усім підприємствам-боржникам отримані судові рішення про стягнення боргу, Нафтогаз очікує на виконання цих рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-