Укрзалізниця торік збільшила перевезення залізорудної сировини на 3%

Укрзалізниця торік збільшила перевезення залізорудної сировини на 3%

Укрінформ
АТ "Українська залізниця" у 2018 році перевезла до західних кордонів понад 273 тис. вантажних вагонів залізорудної сировини, що майже на 3%більше, ніж у 2017-му.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

"Упродовж 2018 року Укрзалізниця перевезла до західних кордонів України понад 273 тис. вантажних вагонів залізорудної сировини. Це на 7 тис. вагонів або майже на 3% більше, ніж у 2017 році", - йдеться у повідомленні.

Керівник Укрзалізниці Євген Кравцов зазначив, що такі перевезення здійснюються в інтересах європейських партнерів, які є замовниками української сировини.

За його словами, обсяги перевезень вантажів залежать не тільки від наявності рухомого складу, але й від ритмічності роботи всіх сторін, що беруть участь у процесі перевезення.

До прикладу, зауважив керівник Укрзалізниці, наразі деякі металургійні комбінати в Європі змінили технологію підготовки свого виробництва з освоєння сировини та фактично працюють з коліс. У свою чергу це ставить Укрзалізницю перед необхідністю працювати як своєрідна під’їзна колія. У такому випадку інфраструктура Укрзалізниці, подекуди нехтуючи власними інтересами, змушена виконувати функції, які не повною мірою відповідають прийнятим протоколам про спільну прикордонну діяльність.

Читайте також: Експрес "Київ-Бориспіль" вибився з графіка через збій у комп’ютері

Крім того, існує низка факторів, які обмежують прагнення українських підприємств збільшувати обсяги експорту залізорудної сировини європейським споживачам.

«На жаль, переробна здатність з перевантаження залізорудної сировини в Словаччині, Угорщині не відповідає вимогам і потребам тамтешніх споживачів. Хоч Євросоюз і надає активно кошти нашим сусідам для поліпшення інфраструктурної спроможності, збільшення пропускної здатності, однак це питання ще далеке від остаточного вирішення», - зауважив Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-