Ахметов хоче купити два обленерго

Ахметов хоче купити два обленерго

Укрінформ
Група ДТЕК має намір увійти в акціонерний капітал акціонерного товариства "Одесаобленерго" та приватного акціонерного товариства "Київобленерго".

Про це повідомляється на сайті ДТЕК.

"Група ДТЕК планує сконцентрувати 68,2949% акцій АТ "Одесаобленерго" та 93,9978% ПрАТ "Київобленерго". Дані компанії є операторами системи розподілу в Одеській та Київській областях і не здійснюють діяльність з постачання електроенергії. Діяльність операторів системи розподілу є природною монополією і повністю регулюється НКРЕКУ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 3 січня 2019 року ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" (Україна) та NGR B.V. (Нідерланди) уклали договори купівлі-продажу акцій даних компаній. Договори укладено з умовою відкладення до отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи від Антимонопольного комітету.

Читайте також: АМКУ переніс розгляд справи щодо монополії ДТЕК на ринку вугілля

Як повідомлялося, підприємства ДТЕК ведуть видобуток вугілля та природного газу, виробляють електроенергію на станціях теплової та відновлюваної енергетики, постачають тепло й електроенергію кінцевим споживачам і надають енергосервісні послуги.

ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-