Нафтогаз пропонує обчислити реальні норми споживання газу українцями

Нафтогаз пропонує обчислити реальні норми споживання газу українцями

Укрінформ
Повноцінний аудит операторів газорозподільних мереж та обчислення реальних норм споживання газу населенням покладе край завищеним платіжкам.

Про це пише НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Експерти переконані, покласти край несправедливим тарифам може лише повноцінний аудит облгазів, на основі якого можна буде обчислити реальні норми споживання", - йдеться у повідомленні.

Компанія посилається на колишнього члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Юрія Голляка, який заявляє, що реальна норма споживання становить 2,6 -2,8 кубометра на одну особу, що користується лише газовою плитою.

У Нафтогазі також нагадали, що облгази оскаржили у суді постанову уряду, і тепер українці, у чиїх оселях не встановлений газовий лічильник, мають платити за нормами споживання газу 20-річної давнини.

"У тих, у кого немає індивідуальних лічильників, зросли суми у платіжках. Через суд облгази повернули дію старої урядової постанови з нормативами: майже 10, понад 18 і аж 23 куби на одну особу, залежно від наявності централізованого гарячого водопостачання або газової колонки", - зазначили у компанії.

Читайте також: Україна за три квартали 2018 року скоротила споживання газу на 2% - Нацкомісія

Нафтогаз також пропонує людям встановлювати квартирні лічильники за власний рахунок, а потім вимагати відшкодування витрат від газової компанії.

"Люди обурюються, адже просто не випалюють стільки газу. Лише в столиці без індивідуальних лічильників досі понад півмільйона сімей. І саме для них і зросли норми споживання", - додали у НАК.

Як повідомлялося, встановлення індивідуального приладу обліку газу включене у тариф на газ, тож облгази зобов'язані встановлювати лічильники безкоштовно. Споживач має право встановити лічильник за власний рахунок та вимагати відшкодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-