НБУ оприлюднив план перевірок банків на наступний рік

НБУ оприлюднив план перевірок банків на наступний рік

Укрінформ
Національний банк вперше оприлюднив річний план інспекційних перевірок банків, згідно з яким у 2019 році до перевірок увійшов 51 банк.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України розпочинає публікацію на своєму офіційному веб - сайті річного плану інспекційних перевірок банків на 2019 рік. Інспекційні перевірки банків здійснюються відповідно до затвердженого рішенням Правління Національного банку від 22 грудня 2018 року плану, складеного на підставі ризик-орієнтованого підходу. Ризик-орієнтований підхід враховує приналежність банку до певної категорії з урахуванням його розміру в банківській системі, характеру та складності операцій, рівня ризиків, притаманних його діяльності, а також на підставі визначеної загальної оцінки SREP (Supervisory Review and Evaluation Process)", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що регулятор продовжить також проводити позапланові перевірки, необхідність яких визначатиметься на підставі наглядових дій в рамках системи раннього реагування.

Читайте також: НБУ спрощує ведення касових операцій з валютою та банківськими металами

Усього за 2018 рік департамент виїзних перевірок банків НБУ здійснив 25 планових та 21 позапланову перевірку банків.

До переліку фінансових установ, в яких пройдуть у 2019 році планові інспекційні перевірки, увійшов 51 банк: АТ "Сбербанк", АТ "Правекс Банк", АТ "Ідея Банк", АТ АКБ "Аркада", АТ КБ "ПриватБанк", АТ "Ощадбанк" та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-