Укрпошта піднімає тарифи: у скільки обійдеться лист і посилка

Укрпошта піднімає тарифи: у скільки обійдеться лист і посилка

Укрінформ
З 1 січня 2019 року розпочнеться другий етап підвищення тарифів на пересилання відправлень.

Відповідне двоетапне підвищення тарифів на послуги поштового зв’язку у 2018-2019 роках Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила в серпні 2018 року.

Другий етап підвищення тарифів розпочнеться з 1 січня 2019 року. Зокрема, тариф на пересилання письмової кореспонденції (непріоритетний лист вагою до 50 г) збільшиться порівняно з першим етапом на 1 грн, а на посилки без оголошеної цінності (в рамках послуги «Укрпошта Стандарт», масою до 10 кг в межах України) - на 2,4 грн (з ПДВ).

Тарифи на пересилання відправлень вагою більше 10 кг в рамках послуги «Укрпошта Стандарт», зокрема, на пересилання відправлень вагою від 10 до 15 кг в межах області становитиме 45 грн (з ПДВ), в межах України – 51 грн (з ПДВ).

Читайте також: Укрпошта повідомила про затримки з доставкою пошти у семи областях

Тарифи на пересилання міжнародної кореспонденції та міжнародних посилок, а також тарифи на додаткові послуги при пересиланні відправлень «Укрпошта Стандарт» не змінюються.

Необхідність зміни тарифів в "Укрпошті" пояснюють необхідністю підвищення зарплат працівникам підприємства.

Як повідомлялось, у межах першого етапу з 10 вересня 2018 року тариф на пересилання письмової кореспонденції (непріоритетний лист вагою до 50 г) збільшився на 2 грн, а на посилки без оголошеної цінності (в рамках послуги «Укрпошта Стандарт», масою до 10 кг в межах України) – на 3,6 грн (з ПДВ).

Також, з 10 вересня "Укрпошта" ввела фіксовану абсолютну комісію за перекази та прийом платежів в неавтоматизованих відділеннях (крім переказу післяплати).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-