Рішення ВР про мораторій на землю очікуване, але не відповідає сподіванням - Мінагро

Рішення ВР про мораторій на землю очікуване, але не відповідає сподіванням - Мінагро

Укрінформ
Рішення Верховної Ради України про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення повністю відповідає очікуванням і не відповідає сподіванням.

Про це Укрінформу сказав виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

"Рішення Верховної Ради щодо продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення повністю збігається з очікуваннями і геть не збігається зі сподіваннями. На жаль, іншого політичного рішення бути не могло", - сказав Мартинюк.

Він висловив сподівання, що наступного року вже новий парламент прийме закон про обіг сільськогосподарських земель і врешті визначить правила функціонування ринку землі.

"Очевидно, що і малий, і великий агробізнес повинні мати час підготуватися до запуску ринку (землі - ред.). Тому, припускаємо, що набуття чинності закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" буде відтерміноване ще на 1-2 роки. Але принаймні країна бачитиме майбутній розвиток подій", - підсумував урядовець.

Читайте також: Геращенко вважає мораторій на землю найганебнішим рішенням Ради за рік

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 20 грудня 2018 року продовжила на рік мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. З 2002 року мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-