Нефьодов: У 2019 році найкращі можливості для приватизації держмайна

Нефьодов: У 2019 році найкращі можливості для приватизації держмайна

Укрінформ
Заступник міністра економіки Максим Нефьодов заявив, що у 2019 році найкращі можливості для продажу державного та комунального майна.

Про це він сказав під час звітної прес-конференції Мінекономрозвитку у Кабміні, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Якщо у нас не буде додаткових загроз від популізму і розмов про те, що продавати нічого не можна, а треба ще чекати роками, то у нас напевно найкращі можливості щось продати у 2019 році, порівняно із усіма попередніми періодами. Принаймні, механізм у нас працює. Наприклад, мала приватизація перевершує наші очікування", - сказав Нефьодов.

Він додав, що питання приватизації - "величезний біль кожного року".

"Ми послідовно намагаємося пропагувати ідею про те, що державне майно, яке не має стратегічного значення, яке не використовується для забезпечення безпеки і оборони, має бути продане. Популістичні розмови стосовно того, що краще почекати, приводить до того, що майно обезцінюється і ми ризикуємо втратити взагалі все", - сказав Нефьодов.

Він також зауважив, що наступного року в Україні відбудуться вибори і це завжди певний ризик для інвесторів.

Як раніше повідомлялося, очільниця міністерства фінансів України Оксана Маркарова заявила, що у 2019 році державний бюджет має поповнитися на 17 млрд грн від приватизації.

"Цифра, яку ми заклали на наступний рік, 17 млрд грн від приватизації, є реалістичною для 2019. Всі роки перед цим ми проводили приватизацію за старими законами, які не дозволяли нормально залучити інвесторів, ні провести прозоро конкурс, ні підготувати об'єкт нормально до приватизації", - наголошувала Маркарова.

Читайте також: У Раді не змогли домовитись про способи боротьби із земельним рейдерством

За її словами, закон про приватизацію державного комунального майна, який було ухвалено у 2018 році, знайшов відгук у багатьох міжнародних інвесторів.

Маркарова також проінформувала, що вже запланована підготовка об'єктів до приватизації із залученням професійних радників, які можуть нормально підготувати об'єкт до приватизації, інформацію про нього, знайти потенційного покупця, "а не чекати, щоб іноземний інвестор сам шукав на нашому україномовному сайті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-