В Україні оприлюднили тимчасовий порядок митного оформлення транспортних засобів

В Україні оприлюднили тимчасовий порядок митного оформлення транспортних засобів

Укрінформ
Оприлюднено Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

Постанова Кабінету міністрів від 12 грудня 2018 року №1077, якою затверджено відповідний порядок, опублікована на Урядовому порталі.

Тимчасовий порядок повинен, зокрема, зняти проблеми зі штучним завищенням / заниженням митної вартості при оформленні транспортних засобів. При цьому, Кабмін зобов'язав митниці обраховувати вартість розмитнення.

Згідно з документом, зазначене оформлення здійснюватиметься, зокрема, з такими особливостями:

- застосування виключно електронної форми декларування транспортних засобів;

- визначення переліку документів, які необхідно подавати митницям для підтвердження заявленої фактурної вартості транспортних засобів;

- мінімізації строку фізичного перебування автомобілів на митниці з метою зменшення фінансових витрат громадян на оплату послуг стоянки;

- регламентації дій митниці та декларанта у разі перевірки заявленої фактурної вартості оцінюваного транспортного засобу.

Постанову прийнято на виконання Закону України “Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України”.

Читайте також: 500 завдань для влади: уряд затвердив план дій на рік

Як повідомляв Укрінформ, на початку листопада Верховна Рада ухвалила закон про зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах. Згідно з документом, встановлюється пільговий термін розмитнення автомобілів, ввезених в Україну. А саме, в перші 90 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення "євроблях". Окрім того, решту 90 днів будуть діяти ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але без застосування штрафних санкцій.

Комітет Верховної Ради з питань податкової і митної політики спільно зі спеціалістами Міністерства фінансів підготували ряд змін до Тимчасового порядку митного оформлення транспортних засобів, що мають вирішити проблему коригування митними органами вартості транспортних засобів, щодо яких здійснюється митне оформлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-