Україна і Білорусь відновлюють річкове судноплавство - меморандум

Україна і Білорусь відновлюють річкове судноплавство - меморандум

Фото
Укрінформ
Адміністрація морських портів України та «Белтопенерго» домовилися про відновлення річкового судноплавства між Україною і Республікою Білорусь

Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

"Реалізація проекту спрямована на розвиток логістики і перевезення вантажів між Україною і Білоруссю з використанням річкового транспорту, створення нових робочих місць і залучення нових вантажопотоків у морські порти України. Відповідна домовленість між двома компаніями була досягнута в Києві у понеділок, 17 грудня", - йдеться у повідомленні.

Заступник голови українського держпідприємства Дмитро Роменський повідомив, що АМПУ розгляне можливість проведення днопоглиблювальних робіт на судноплавних водних шляхах річки Дніпро.

"Білоруська сторона надасть нам інформацію про заплановані обсяги перевалки та параметри оброблюваних суден. Виходячи з цього, ми проведемо аналіз фінансово-економічної ефективності проведення необхідних робіт для досягнення гарантованих глибин проходу суден", - зазначив Роменський.

Зі свого боку, ЗАТ «Бєлтопенерго» планує також надати українським партнерам інформацію про терміни будівництва порту в Нижніх Жарах (Гомельська область, Республіка Білорусь). Компанія також зобов'язується розглянути можливість забезпечення білоруськими постачальниками вантажопотоку, необхідного для окупності днопоглиблювальних робіт.

Зазначається, що реалізація проекту сприятиме виконанню Дорожньої карти щодо поліпшення судноплавства на річках Дніпро і Прип'ять, у рамках проекту з відновлення міжнародного водного шляху Е-40, рішень Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічної співпраці. Також реалізація цього проекту спрямована на розвиток логістики і перевезення вантажів між Україною і Білоруссю з використанням річкового транспорту, створення нових робочих місць і залучення нових вантажопотоків у морські порти України.

Читайте також: АМПУ оголосила тендери на днопоглиблення у двох портах Азовського моря

Деталі співпраці зафіксовані в меморандумі між двома компаніями. З українського боку документ підписав заступник голови ДП «Адміністрація морських портів України» Дмитро Роменський, з білоруського - генеральний директор ЗАТ «Бєлтопенерго» Василь Варфоломєєв.

У церемонії підписання меморандуму взяли участь заступник міністра інфраструктури України з євроінтеграції Віктор Довгань і заступник міністра транспорту та комунікацій Республіки Білорусь Олексій Ляхнович.

Фото: сайт АМПУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-