Україна ставить за мету повністю інтегруватися до енергоринку ЄС - Гройсман

Україна ставить за мету повністю інтегруватися до енергоринку ЄС - Гройсман

Укрінформ
Україна ставить за мету повністю інтегруватися до енергоринку ЄС, а також зберегти свою роль як ключового транзитера газу при спільному управлінні її газотранспортною системою.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань енергетичного союзу Марошем Шефчовічем, інформує Урядовий портал.

За словами глави уряду, поширення на Україну режиму внутрішнього ринку газу ЄС є ключовим елементом концепції постачання газу в ЄС та Україну після 2019 року, коли завершиться контракт на транзит російського газу територією України.

«За останні три роки Україна повністю змінила умови функціонування ринків газу та електроенергії відповідно до європейських вимог. Ці зміни підтверджують очевидне: наша головна мета – це інтеграція України до енергетичного ринку ЄС. У свою чергу українська ГТС довела свою надійність і здатність забезпечувати безперебійний транзит газу навіть у складних умовах". - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман з Туском обговорюють ініціативи щодо підтримки Приазов’я

Він додав, що Україна й надалі закликає об’єктивно і тверезо оцінити загрози від російського проекту «Північний потік-2», який є виключною енергетичною зброєю Росії, спрямованою як проти України, так і проти країн Європейського Союзу.

Глава уряду також повідомив про хід запровадження загальнодержавної програми енергоефективності і створення Фонду енергоефективності, а також подальшого процесу анбандлінгу НАК «Нафтогаз України».

Він додав, що завдяки тісному партнерству енергетична сфера є однією з найбільш передових у контексті виконання зобов’язань України за Угодою про асоціацію з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-