Гройсман розповів, якими мають бути торги з продажу дозволів на використання надр

Гройсман розповів, якими мають бути торги з продажу дозволів на використання надр

Укрінформ
Усі учасники електронних торгів з продажу спецдозволів на використання надр будуть перебувати в однакових умовах для забезпечення конкуренції.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми почали впроваджувати систему електронних аукціонів для доступу до українських надр. Мова йде про те, що завжди геоінформація була закритою. Був закритий клуб тих, хто володів інформацією про поклади газу і так далі. Зараз ми цю інформацію відкрили. Є електронні майданчики", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що аналогічні електронні майданчики працюють для комерційної оренди комерційної землі.

"Мова йде про те, що бюджети отримують у десятки разів більше грошей, а всі учасники - у рівних умовах. Треба максимально розширювати ці можливості. Створити систему та єдині правила для всіх", - зазначив Гройсман.

Читайте також: Нафтогаз займає 2% ринку постачання блакитного палива споживачам в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба геології та надр України за десять місяців цього року поповнила державний бюджет на 650 млн гривень за річного плану в 600 млн гривень. Наприкінці листопада голова Держгеонадр Олег Кирилюк повідомив про підписання договору з ДП «Прозорро.Продажі» й запуск експериментального проекту із запровадження проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів. Договір діятиме до 1 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-