Нафтогаз займає 2% ринку постачання блакитного палива споживачам в Україні

Нафтогаз займає 2% ринку постачання блакитного палива споживачам в Україні

Укрінформ
ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» постачає газ для 250 тис. споживачів у Кіровоградській області та ще близько ста споживачам по всій Україні. 

Про це на прес-конференції сказав директор ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» Михайло Савченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2018 році наша компанія запропонувала постачати газ побутовим споживачам. На сьогоднішній день ми постачаємо газ у 20 областях України, у нас більше 250 тис. споживачів. Ми ставимо на меті донести до споживачів ідею, що постачальника можна змінити, що ця процедура може бути виконана. Ми сьогодні виявляємо усі проблеми, пов'язані зі зміною постачальника, та зобов'язуємося донести їх до регулятора", - сказав Савченко.

На його думку, процес переходу має бути спрощений - принаймні, у частині отримання довідки про відсутності заборгованості перед попереднім постачальником.

"250 тис. постачальників перебувають у Кіровоградській області. А ще близько сотні розташовані по всій Україні. Нафтогаз займає 2% роздрібного ринку постачання газу населенню", - додав Савченко.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" володіє 51% акцій ВАТ "Кіровоградгаз". У липні 2017 року Нафтогаз визнав роботу правління та наглядової ради підприємства незадовільною, змінивши голову правління та голову наглядової ради товариства.

У жовтні 2018 року ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» вирішило відмовитись від ролі постачальника газу зі спеціальними обов’язками та звернулось до НКРЕКП, з проханням анулювати ліцензію на постачання природного газу з 1 жовтня 2018 р., після завершення дії  редакції постанови КМУ від 22.03.17 №187, яка встановлює режим постачання газу на спеціальних умовах для певних категорій споживачів (режим ПСО).

Читайте також: Гройсман знає, що облгази мухлюють, і закликає не вестися

Центргаз звернувся до Нафтогазу з пропозицією знайти іншого роздрібного постачальника, щоб Нафтогаз зміг продовжувати виконувати свої зобов’язання, накладені на нього Кабінетом Міністрів України в рамках режиму ПСО. Підприємство з Групи Нафтогаз – ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» – погодилось замінити Центргаз як роздрібного постачальника газу споживачам Кіровоградської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-