США підтримують реформу Нафтогаз у відповідності з правилами ЄС

США підтримують реформу Нафтогаз у відповідності з правилами ЄС

Укрінформ
Сполучені Штати докладають зусиль з підтримання енергетичної стійкості України, і саме тому приділяють значну увагу реформам в енергетичному секторі, зокрема,  трансформації в компанії Нафтогаз.

Про це під час телефонної прес-конференції у вівторок 11 грудня заявив помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон.

«Що стосується Держдепартаменту, ми надавали технічну підтримку та допомогу Нафтогазу та його дочірнім компаніям із зміцнення корпоративного управління та приведення діяльності у відповідність до кращого світового досвіду. Ми дуже задоволені тим, що Нафтогаз просунувся вперед в рамках анбандлінгу (розукрупнення) у відповідності до законів ЄС, і ми дуже підтримуємо такі реформаторські зусилля», - зауважив Феннон.

При цьому він наголосив, що цю роботу ще не завершено, але для Нафтогазу є важливим треба підтримати досягнутий темп та продовжити процес реформ.

Помічник держсекретаря США окремо наголосив на тому, що збереження російського газового транзиту територією України є важливим не лише для збереження певної статті доходів, але також для забезпечення постійного зв’язку країни із Західною Європою. За його словами, Росія шляхом будівництва «Північного потоку -2» намагається ізолювати Україну та перетворити газ на інструмент впливу на європейських партнерів. Саме тому США розглядають цей проект як суто політичний, і виступають проти нього.

Читайте також: Нафтогаз займає 2% ринку постачання блакитного палива споживачам в Україні

«США рішуче засуджують нещодавню агресію Росії в Азовському морі. Закриття Російською Федерацією Керченської протоки є очевидним порушенням Росією міжнародного законодавства. Дії росії зміцнили міжнародний консенсус навколо того, що Північний потік -2 є прямим викликом трансатлантичній безпеці у сфері енергетики та нашим спільним цілям у сфері національної безпеки», - зауважив американський урядовець. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-